Ads 468x60px

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εξετάζεται δείγμα του Λανς Άρμστρονγκ από το 1999!

Γιάννης Νάτου contra.gr

Μπορεί ο Λανς Άρμστρονγκ να έχει ανακοινώσει πως θα δώσει τον τελευταίο αγώνα του τον επόμενο μήνα, άρα ότι αποσύρεται οριστικά από την ποδηλασία κοντεύοντας 40 ετών. Αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να ηρεμήσει, όμως, καθώς στη Γαλλία διενεργείται έρευνα που χρησιμοποιεί κατεψυγμένα δείγματα του Αμερικανού!


Πληροφορίες του Associated Press αναφέρουν πως Αμερικανοί επιστήμονες έχουν ταξιδέψει στο Παρίσι, όπου συνεργάζονται με τους ομολόγους τους πάνω σε δείγματα του εφτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας, τα οποία βγήκαν από το ψυγείο. Το 2005 υπήρξε δημοσίευμα της Equipe που ισχυριζόταν ότι ο Άρμστρονγκ είχε βρεθεί θετικός σε απαγορευμένες ουσίες, σε δείγμα που είχε δώσει το 1999. Τότε, η υπόθεση έκλεισε με την παγκόσμια ποδηλατική ομοσπονδία να αθωώνει τον Αμερικανό, τώρα όμως, οι γαλλικές αρχές εμφανίζουν κατεψυγμένο δείγμα του ποδηλάτη από το 1999!

Στο Παρίσι βρίσκεται ο Τζεφ Νοβίτζκι, εκπρόσωπος της αμερικανικής διεύθυνσης τροφίμων και φαρμάκων, ο οποίος είχε ζητήσει το δείγμα. Για τεχνικούς λόγους, όμως, δεν μπορούσε αυτό να μεταφερθεί στις ΗΠΑ κι έτσι αναγκάστηκε να κάνει το ταξίδι για να το εξετάσει. Όλα αυτά συμβαίνουν, από τη στιγμή που η WADA έχει διευρύνει τις εξεταστικές της ικανότητες και, βέβαια, τη λίστα με τις ντόπες που μπορεί να ανακαλύπτει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: