Ads 468x60px

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Ποδηλατικός σύλλόγος Ρεθύμνου ATLAS CYCLING TEAM

13 Παιδιά της Ακαδημίας του ποδηλατικού συλλόγου Ρεθύμνου (ATLAS CYCLING TEAM) συμμετείχαν το Σάββατο, 19.03.2011 στον επίσημο ποδηλατικό αγώνα «Πεδινάκεια 2011» στα Χανιά. Ήταν η πρώτη επίσημη εμφάνιση των παιδιών σε αγώνα της ομοσπονδίας.







Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Το Σάββατο στις 12.00 το μεσημέρι με πολύ καλές καιρικές συνθήκες συναντήθηκαν τα μέλη της ομάδας και οι συνοδοί τους στην πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη για την αναχώρηση. Η αποστολή της ομάδας μετρούσε συνολικά 40 άτομα. Εκτός τα παιδιά ήρθαν και γονείς, φίλοι και η προπονητική ομάδα του συλλόγου για να υποστηρίξουν τα παιδιά. Με τη βοήθεια του Νίκου Βερναδάκη, γονέα 2 αθλητών φορτώθηκαν τα αγωνιστικά ποδήλατα των παιδιών σε μια συγκεκριμένη σχάρα για να αναχωρήσει η ομάδα στις 12.30.



Η ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ο χώρος για το συγκεκριμένο αγώνα ήταν όπως κάθε χρόνο στο Πολυτεχνείο Χανίων. Η Ρεθεμνιώτικη ομάδα ήταν η πρώτη ομάδα που έφτασε στο χώρο αυτό. Πριν το ζέσταμα για τον αγώνα τραβήχτηκαν αναμνηστικές φωτογραφίες με τις καινούριες πανέμορφες στολές των παιδιών, στις οποίες φαινόταν λαμπερά τα λογότυπα των χορηγών του συλλόγου μας. Στη συνέχεια τα παιδιά ξεκίνησαν ομαδικά την προετοιμασία του αγώνα. Υπήρχε αρκετός άγχος επειδή ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τα περισσότερα παιδιά της ομάδας.



Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εκτός την ομάδα μας έλαβαν μέρος στον αγώνα οι ομάδες ΤΑΛΟΣ, ΚΥΔΩΝΑΣ και ΣΟΥΔΑ από τα Χανιά και η ομάδα του ΚΑΣΤΡΟ από το Ηράκλειο, με λίγα λόγια όλα τα ποδηλατικά σωματεία της Κρήτης, τα οποία εδώ και δεκαετίες ανήκουν στα καλύτερα σωματεία της Ελλάδας με αμέτρητες επιτυχίες. Τα παιδιά αγωνίστηκαν ανάλογα με την ηλικία τους σε κατηγορίες.

Ο μικρότερος μας αθλητής ήταν ο Μανώλης Ρυακιωτάκης, μόλις 8 χρονών, ο οποίος τερμάτισε έβδομος, αφήνοντας πίσω του μεγαλύτερα και πιο έμπειρα παιδιά των άλλων σωματείων. Οι μεγαλύτερες επιτυχίες του συλλόγου μας ήταν στην κατηγορία «μίνι μικρά» στην όποια νίκησε ο Αλέξανδρος Βέρνερ. Ο Βαγγέλης Καζιάλες τερμάτισε 3ος, ο Λεωνίδας Τσιάλος πήρε την τέταρτη θέση και ο Στέλιος Αποδουλιανακης τερμάτισε τον αγώνα πέμπτος. Και τα τέσσερα παιδιά βραβεύτηκαν και κέρδισαν πολύτιμους βαθμούς για την ομάδα μας.

Στην κατηγορία «μίνι μεγάλα» έλαβαν μέρος ο Γιάννης Καζιαλες, ο Γιάννης Βισλεφ, ο Γιώργος Τσικιντίκος και η Γιόνα Γούλσοφ. Όλα τα παιδιά είχαν καλή απόδοση και ο Προπονητής της ομάδας ο Νίκος Ταμπακάκης είναι πολύ αισιόδοξος, ότι σύντομα θα καταφέρουν να διεκδικήσουν πρώτες θέσεις σε αγώνες. Η Γιόνα ήδη κατάφερε να τερματίσει πρώτη στα κορίτσια, άλλα δυστυχώς δε μέτρησε η νίκη της επειδή δεν είχε εκδοθεί ακόμα το δελτίο της.

Στην κατηγορία «παμπαίδες » συμμετείχαν η Αριάδνη Βερναδάκη, η Χρυσηίδα Παπαδάκη και ο Βαγγέλης Βέρνερ. Και οι τρεις έδειξαν το μεγάλο τους ταλέντο χωρίς όμως να διεκδικήσουν πρώτες θέσεις σε αυτόν τον αγώνα.

Στην μεγαλύτερη κατηγορία «παίδων» ο ανταγωνισμός ήταν παρά πολύ μεγάλος και τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν ήδη εμπειρία πάνω από 10 χρόνια και οι περισσότεροι μάλιστα με διακρίσεις πανελλαδικά. Παρόλο αυτό ο Κώστας Παλιερακης από την ομάδα μας κατάφερε να ανταγωνιστεί πανάξια και έτσι δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου ότι προπονείται μόλις ένα χρόνο!

Σε όλα τα παιδιά ανήκουν τα συγχαρητήρια όλων μας. Μια ξεχωριστή εκτίμηση ανήκει στον προπονητή της Ακαδημίας μας τον Νίκο Ταμπακάκη, ο οποίος κατάφερε σε λιγότερο από ένα χρόνο να δημιουργήσει μια ομάδα ταλαντούχων παιδιών, τα οποία με την προπόνηση και τη χαρά που διαθέτουν για την ποδηλασία θα γράψουν τα επόμενα χρόνια ένα χρυσό κεφάλαιο της αθλητικής ποδηλασίας της πόλης μας.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει 03.04.2011 στις Γούβες Ηρακλείου.



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Το Δ.Σ. του ποδηλατικού συλλόγου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους χορηγούς της ομάδας για την υποστήριξή τους:

Τα Οπτικά Ανδρουλάκης, την εταιρεία EMTECH (Χαλκιαδάκης/Κουκάκης), τη Creperie του Χάρη Αυγουστάκη, τα έπιπλα Καλοτεράκη, την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ του Δημήτρη Φωτόπουλου και το Νίκο Γαλάνη, ιδιοκτήτη του ποδηλατάδικου «το Ποδήλατο». Επίσης ευχαριστεί την εταιρεία «IDEAL BIKES» για την προσφορά της όπως και τη δικηγόρο Χαρά Λιανδρή, η οποία αγωνίστηκε για την έγκαιρη έκδοση των νέων αθλητικών δελτίων των παιδιών της Ακαδημίας ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή της ομάδας στον αγώνα.



ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ

Η ακαδημία φιλοξενεί παιδιά από 7 χρονών. Οι προπονήσεις γίνονται την Τρίτη στις 15.15 στο χώρο της Μαρίνας ενώ την Πέμπτη στις 15.15 και το Σάββατο στις 14.30 στο χώρο του πανεπιστημίου Κρήτης. Το Δ.Σ.ευχαριστεί ιδιαίτερα το λιμεναρχείο και το πανεπιστήμιο για τη δυνατότητα προπόνησης στους χώρους τους. Οι πιο έμπειροι ποδηλάτες βγαίνουν και στους δρόμους για προπόνηση τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Πληροφορίες για την ακαδημία από τον προπονητή Νικό Ταμπακάκη (6974953942) ή τον πρόεδρο Άξελ Βέρνερ (6948231066).

Δεν υπάρχουν σχόλια: