Ads 468x60px

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΠΕΠΑ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ «24 ΩΡΕΣ»

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ (ΠΕΠΑ)
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
«24 ΩΡΕΣ»
Η Ποδηλατική Ένωση Παλαίμαχων Αθλητών (Π.Ε.Π.Α.) διοργανώνει για πρώτη φορά, ποδηλατικό αγώνα 24 ωρών, από το απόγευμα του Σαββάτου 29/6 έως την Κυριακή 30/6/2013 στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά.
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Δικαίωμα συμμετοχής στον Αγώνα έχουν όλοι οι αθλητές - αθλήτριες που θα έχουν κλείσει τα 18 χρόνια τους μέχρι τις 29/06/2013και έχουν δελτίο σε ποδηλατικό σύλλογο, ή είναι μέλη για το 2013 της Π.Ε.Π.Α., ή έχουν τερματίσει ένα brevet μέσα στο 2013.
Για όποιους αλλοδαπούς θελήσουν να πάρουν μέρος θα ισχύoυν τα παραπάνω.
Η κατάταξη τερματισμού θα γίνει βάσει ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, από την οποία θα προκύψει ο αριθμός των γύρων στο σύνολο του χρόνου των 24 ωρών, καθώς και η διαφορά του χρόνου των αθλητών/ ομάδων που βρίσκονται στον ίδιο γύρο.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
• Ατομική ανδρών
• Ατομική γυναικών
• Ζεύγη ανδρών
• Ζεύγη γυναικών
• Ζεύγη μεικτά
• Τετράδες (ελεύθερες – ανδρών, γυναικών, μικτή)
Στις συμμετοχές ομάδων (ζευγών / τετράδων, δεν υπάρχει περιορισμός ηλικιακής κατηγορίας)
Το μέγιστο των συμμετοχών όλων των κατηγοριών θα είναι 100.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να δηλώσουν συμμετοχή από 10 -24 Ιουνίου στο pepa24hours@gmail.com η στο fax: 210 7563064.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλ. 6938050180.
Θα πρέπει να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, Αριθμό Μητρώου Π.Ε.Π.Α. (για όσους έχουν) ή Αριθμό Δελτίου Ε.Ο.Π., την κατηγορία και την ομάδα σας.
Αλλαγές στις συνθέσεις των ομάδων μετά την δήλωσή τους, δεν γίνονται δεκτές.
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Το Σάββατο 29/06/2013 στη γραμματεία που θα λειτουργεί στο χώρο της εκκίνησης και ώρες 15:00 – 17:00, όπου θα πρέπει να οι συμμετέχοντες να υπογράψουν τη σχετική υπεύθυνη δήλωση, να καταβάλουν το κόστος συμμετοχής και να παραλάβουν τους αγωνιστικούς αριθμούς και το ειδικό chip χρονομέτρησης.
Το chip χρονομέτρησης επιστρέφεται με ευθύνη του τελευταίου από κάθε ομάδα ποδηλάτη στον τερματισμό του αγώνα.
Σε περίπτωση μη παράδοσης, επιβαρύνεται με το κόστος των 30 € και θα θεωρείται μη τερματίσας στα αποτελέσματα με τις αντίστοιχες επιπτώσεις και στην ομάδα του.
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΕΤΟΧΗΣ: Το κόστος συμμετοχής ανά κατηγορία ομάδας είναι:
• Ατομική συμμετοχή: 25 €
• Ζεύγος: 40 €
• Τετράδα: 60 €
Το ποσό της συμμετοχής καταβάλλεται με την παραλαβή των αγωνιστικών αριθμών.
ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ – ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ: Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί το Σάββατο 29/6 και ώρα 18:00 ακριβώς εμπρός από το χώρο της γραμματείας και ο τερματισμός θα γίνει 24ώρες αργότερα στον ίδιο χώρο.
ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: Το Σάββατο 29/06/2013 και ώρα 16:00 στο χώρο του Κωπηλατοδρομίου.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ: Ώρα 17:00 στο χώρο της εκκίνησης
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι αγωνιστικοί αριθμοί θα μπούν αυστηρά λοξός ΔΕΞΙΑ πάνω – κάτω.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ:
• Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά με αριστερόστροφη φορά, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου.
• Η χρήση του κράνους είναι υποχρεωτική.
• Επιτρέπονται μόνο ποδήλατα δρόμου, υποχρεωτικά εξοπλισμένα με φώτα εμπρός και πίσω, όπου το πίσω θα είναι σταθερό κόκκινο φώς, αναμμένα μισή ώρα πριν τη δύση του ήλιου έως και μισή ώρα μετά την ανατολή.
ΜΟΝΟΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΘΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΣΤΑΘΕΡΟ ΣΕ ΠΑΛΛΟΜΕΝΟ - ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ - ΚΑΙ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΡΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ή/και ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ.
• Απαγορεύεται τυχόν επιπρόσθετος εξοπλισμός που μπορεί κατ’ οποιονδήποτε τρόπο να επιφέρει δυσκολία ή τραυματισμό σε αναβάτη ή άλλο αθλητή, όπως μπάρες χρονομέτρου, φτερά και κάμερες καταγραφής.
• Ειδικά για τον αγώνα των 24 ωρών, θα υπάρξουν διακριτοί ειδικά διαμορφωμένοι χώροι με σήμανση, στους οποίους – και μόνον - θα μπορεί ο κάθε ποδηλάτης να λαμβάνει τροφοδοσία, υδροδοσία, τεχνική βοήθεια και να αλλάζει το ηλεκτρονικό chip χρονομέτρησης με τον αθλητή της ομάδας του που θα τον διαδέχεται.
Αν συμβεί τεχνική βλάβη θα μπορεί να επισκευαστεί μόνο στη ζώνη αλλαγών-σέρβις και όχι σε οποιοδήποτε άλλο μέρος της διαδρομής.
• Ο κάθε αθλητής θα έχει έναν αριθμό στη πλάτη του και έναν στο ποδήλατο του.
• Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει επίσης γιατρός, όπου σε περίπτωση ατυχήματος θα είναι ο μόνος που θα κρίνει αν μπορεί να συνεχίσει ο αθλητής.
• Κάθε αθλητής ή ομάδα αθλητών, μπορεί να συνοδεύεται από κάποιον υπεύθυνο γι αυτόν /αυτούς άτομο που θα εκτελεί χρέη συντονιστή (manager) της ομάδας για θέματα τροφοδοσίας, υδροδοσίας, αλλαγών των αθλητών κ.λ.π., και από ένα μηχανικό.
• Απαγορεύεται ρητά η εγκατάσταση εξοπλισμού, όπως και οποιαδήποτε άλλη κίνηση ή ενέργεια εμπρός από το χώρο της γραμματείας του αγώνα και ειδικότερα εμπρός από τις εγκαταστάσεις ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και εκατέρωθεν αυτών σε απόσταση 10 μέτρων, προκειμένου να αποφευχθούν σφάλματα καταγραφής .
Η παράβαση του κανονισμού αυτού επισύρει μέχρι και ποινή ακύρωσης του εμπλεκόμενου αθλητή ή ομάδας κατά την κρίση της Τεχνικής Επιτροπής και του Αλυτάρχη του αγώνα.
ΠΑΡΟΧΕΣ:
• Κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα θα λειτουργεί το εστιατόριο / καντίνα του Κωπηλατοδρομίου καθώς και οι εγκαταστάσεις των χώρων υγιεινής καθ’ όλο το 24ωρο.
• Σε όλους τους συμμετέχοντες και τους επίσημους συνοδούς των ομάδων (Manager & μηχανικός) θα παρασχεθεί γεύμα το μεσημέρι της Κυριακής.
• Όλοι οι αγωνιζόμενοι και οι επίσημοι συνοδοί τους (manager, μηχανικοί) μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Κωπηλατοδρομίου (εκτός των αγωνιστικών χώρων service, αλλαγών, τροφοδοσίας κ.λ.π.) για να εγκαταστήσουν λυόμενα ή αυτοκινούμενα καταλύματα, για την προσωρινή τους διαβίωση.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
• Οι βραβεύσεις θα γίνουν ανά αγωνιστική κατηγορία ως εξής:
1ος : Κύπελλο - Χρυσό μετάλλιο – Δίπλωμα
2ος: Αργυρό μετάλλιο - Δίπλωμα
3ος: Χάλκινο Μετάλλιο - Δίπλωμα
• Οι απονομές σε όλες τις κατηγορίες θα γίνουν μόνον αν συμπληρωθεί το όριο των τριών συμμετοχών για κάθε κατηγορία.
• Όλοι οι συμμετέχοντες, θα λάβουν αναμνηστική πλακέτα που θα αναγράφεται η επίδοσή τους
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ:
• H απόρριψη αθλητή από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή και παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα.
• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
• Επιτρέπετε να χρησιμοποιηθούν φωτογραφίες και βίντεο που θα ληφθούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και συναφών δραστηριοτήτων για κάθε νόμιμη χρήση από τους διοργανωτές και τους χορηγούς.
• Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής.
• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά τον αγώνα).
ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επί τόπου από την αγωνόδικο επιτροπή. Οι αθλητές-αθλήτριες συμμετέχουν
στον αγώνα με δική τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση ή ευθύνη για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: